dissabte, 9 de juny del 2012

Cap a Estrasburg, s'ha dit (4): convidada d'intergrup parlamentari

Abans de tornar a partir cap al Parlament Europeu -per enèsima vegada d'ençà que hi vaig anar el primer pic-, em plau i em lleu repassar aquest blog meu de l'any 2005, on manifest els meus motius, força nombrosos, pels quals estic ben decidit a votar NO a allò que en diuen Constitució Europea, que ens volen entaferrar per nassos!

Set anys després, tots aquells motius continuen mantenint-ne la validesa. Fins i tot se n'hi poden afegir un altre bon grapat. L'Europa que s'està aixecant no coincideix ni poc ni gens ni una mica amb l'Europa que vull, ni prop fer-hi!

Però és l'Europa que tenim ara per ara, amb unes institucions públiques tan minses que hi pinten molt manco que els mercaders de torn... amb un Parlament de tan poques atribucions i poders reals que cada cop s'assembla més a una caricatura, en esdevenir un mer òrgan consultiu o, com a molt, un co-legislador supeditat a la Comissió Europea...

És el que tenim, ara per ara. Per això mateix, n'hi ha que continuam insistint en la necessitat de fer arribar al cor mateix de la Unió Europea, al Parlament Europeu amb seu a Estrasburg, les nostres queixes i les nostres denúncies. Ara i sobretot, pel tractament que dóna el Govern actual de les Illes Balears a la llengua catalana que ens és l'única llengua pròpia.

Creim que és bo que eurodiputats i eurodiputades de tot l'arc parlamentari europeu s'assabentin directament d'allò que comporta per a una comunitat lingüística com la nostra l'adopció de mesures tan descabdellades com les que s'estan implantant a cop de decret, d'ordre, de resolució... donant l'esquena a òrgans consultius i institucionals tan prestigiosos com pugui ser la Universitat de les Illes Balears, per citar-ne només un cas.

Gràcies a les gestions duites a terme per na Magda González i na M. Antònia Font, membres de l'Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears, i de l'STEI-i, respectivament; amb la col·laboració de l'Oficina que dirigeix Jordi Reguant i Bacardit, assessor polític d'Afers Exteriors del Grup Verds-ALE al Parlament Europeu; i les indicacions d'altres persones expertes en la matèria, aquestes dues valentes dones mallorquines aconsegueixen que l'intergrup de Minories Nacionals, Regions Constitucionals i Llengües Regionals, del Parlament Europeu, les convidi a presentar a Estrasburg, el proper dia 14 de juny de 2012, el cas de la discriminació del català a les Illes Balears.

M'honora i em complau moltíssim tenir l'oportunitat d'acompanyar-les-hi, com a membre de l'associació “Drets Humans de Mallorca” (1974)!